Jørgen Leth tilbage: "Der er intet, jeg fortryder"

Slettet Bruger,

17/06/2007

Jørgen Leth havde ellers havde droppet sit planlagte filmprojekt "Det erotiske menneske" på grund af den personlige hetz, der fulgte i kølvandet på hans selvbiografi "Det uperfekte menneske". Kapitlet, hvor han åbenhjertigt fortæller at have haft sex med unge kvinder på Haiti, var for meget for det ellers så frisindede Danmark, og forargelsen kostede ham både titlen som honorær konsul på Haiti og jobbet på TV2.

Men nu, halvandet år efter Leth blev tvunget til at gå under jorden på grund af den personjagt, sexforargelsen vakte, er han tilbage igen for fuld skrue. Det ellers skrinlagte filmprojekt skal nu realiseres med Zentropa i ryggen og Lars von Trier som producent og sparringspartner.

Jørgen Leth, som netop er fyldt 70 år i denne uge skriver nu på anden del af sin selvbiografi og optagelserne til hans film begynder i oktober. Han fortryder ikke omkostningerne ved ærligheden i hans selvbiografi.

"Der er intet, jeg fortryder. Der er intet kapitel af bogen, jeg ville have udeladt. Slet ikke."

Lars von Trier har hele tiden støttet sin ældre ven og kunstnerkollega, både personligt under den oppiskede stemning og nu i bestræbelserne på at realisere filmprojektet. "Det erotiske menneske" skal afsøge menneskets seksualitet i fem verdensdele.


hsh

Kilde: