Jødiske miljøaktivister vil spare på lysene til Hannukah

Slettet Bruger,

06/12/2007

En utraditionel miljøkampagne spreder sig i øjeblikket med lynets hast på internettet. Israelske aktivster opfordrer alle verdens jøder til som minimum at begrænse lysafbrændingen i forbindelse med Hannukah-højtiden med et enkelt lys. Det skriver Jerusamlem Post. Initivativtagerne har konstateret, at hvert lys producerer 15 gram Co2. De regner med, at en million husstande alene i Israel brænder lys i otte dage, hvilket vil påføre atmosfæren væsentlig skade.

"Kampagnen opfordrer jøder over hele verden til at redde det sidste lys og redde planeten, så vi ikke behøver endnu et mirakel," udtaler Liad Orter, en af mændene bag kampagnen.

Der er ikke kastet penge i "Grøn Hannukah", i stedet har folkene bag benyttet sig af sociale netværk på internettet til at at sprede deres budskab i kampagnen, som bliver mødt med religiøse protester.

"Miljøforkæmperne burde tænke på, hvor meget forurening, der er forårsaget af en enkelt dieselltruck. De burde bekæmpe lastbiler i stedet for jødedommen. Det her er så trivielt, så anti-jødisk og så anti-religiøst, at selv ikke de værste antisemitter ville have tænkt på det," udtaler parlamentsmedlemmet Nissim Ze'ev fra partiet Shas.

[email protected]


Kilde: