JP-chefredaktør: Khader-kovending var bare god research

Da de Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, først lancerede idéen om et burkaforbud til to journalister fra Jyllands-Posten, skulle de...

Slettet Bruger,

17/09/2009

Da de Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, først lancerede idéen om et burkaforbud til to journalister fra Jyllands-Posten, skulle det også gælde indenfor hjemmets fire vægge, men en opringning fra en nyhedschef på Jyllands-Posten til de Konservative fik Khader til at ændre mening. Og det er helt normal procedure, bedyrer Jyllands-Postens chefredaktør, Jørn Mikkelsen, nu overfor politiken.dk.

"Man skal jo sikre sig, at man vitterligt har forstået det rigtigt, før man trykker noget i avisen. Derfor researcher vi historien helt i bund, og hvis vi havde fastholdt det oprindelige citat, ville vi jo gøre det mod bedre vidende," siger Jørn Mikkelsen.

Men I ringede jo selv til ham for at høre, om han havde skiftet mening? spørger politiken.dk.

"Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om han er kommet på bedre tanker. Vi kan bare ikke trykke noget i avisen, som han ikke mener. Så simpelt er det."

Så når politikere og andre kilder kommer med de rigtigt saftige citater, så skal man altid lige vende det med dem en ekstra gang?

"Nej, det skal man ikke. Vi har masser af gange holdt fast i ekstreme synspunkter, men i denne situation siger Khader helt konkret, at han ikke har sagt det, som journalisterne har skrevet. Og så kan vi ikke trykke det," siger Jørn Mikkelsen til politiken.dk.

De to JP-journalister fastholder, at Naser Khader først foreslog burkaen forbudt overalt.

[email protected]

Kilde: