JP-chef ville have sagt nej til tegners tale på DF-årsmøde

Tegner Kurt Westergaard, som var ophavsmand til den famøse tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, var den helt store overraskelse ved Dansk F...

Slettet Bruger,

21/09/2008

Tegner Kurt Westergaard, som var ophavsmand til den famøse tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, var den helt store overraskelse ved Dansk Folkepartis årsmøde i går. Hans gæstetale var en hemmelighed helt indtil han gik på talerstolen. Derfor vidste Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen heller ikke noget om talen. Det fortæller Jyllands-Posten.

"Det vidste jeg ikke noget om på forhånd, og hvis jeg havde vidst det, havde jeg sagt nej," siger Jørn Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Jørn Mikkelsen pointerer, at det er et generelt princip på avisen, at man som redaktionelt ansat ikke optræder i politiske sammenhænge. Det vil nemlig skade avisens troværdighed.

Må holde tale hvor som helst
Kurt Westergaard deler ikke sin chefs holdning. Han mener derimod, at han har lov til at holde tale til et hvilket som helst arrangement.

"Selvfølgelig drejer det her sig om ytringsfrihed, og det betyder, at jeg må holde tale, hvor som helst det passer mig. Ligesom folk må mene, hvad de vil, om at jeg holder den tale," siger han i et interview til Politiken.

Han understreger endvidere, at han ikke var på årsmødet som politiker eller medlem af Dansk Folkeparti, men blot som taler - og han i øvrigt holder taler til mange forskellige arrangementer.

[email protected]

Kilde: