Israels udenrigsminister beskylder Norge for antisemitisme

Israelsk militærradio har ifølge Kristeligt Dagblad fortalt, at Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, i sidste uge overfusede sin norske kol...

Slettet Bruger,

30/09/2009

Israelsk militærradio har ifølge Kristeligt Dagblad fortalt, at Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, i sidste uge overfusede sin norske kollega, Jonas Gahr Støre, med hård kritik under et møde i FN-bygningen i New York. Liberman beskyldte angiveligt den norske regering for antisemitisme.

Israels udenrigsminister havde tre angrebspunkter med som grundlag for beskyldningen. For det første at Norge ikke forlod salen under Irans præsident Mahmoud Ahmadinejads tale til FN's generalforsamling. For det andet at den norske regering har diplomatisk kontakt til Hamas. Og for det tredje og ikke mindst at Norge i år har fejret 150-året for fødslen af forfatteren Knut Hamsuns, der var nazist.

Udenrigsmister Støre forsvarer fejringen af Hamsun med, at man i Norge skelner mellem Hamsuns forfatterskab og hans politiske overbevisninger, og han afviser derfor blankt beskyldningerne om norsk antisemitisme.

I begyndelsen af september besluttede den norske regering at trække sine fonde i et af de største israelske våbenfirmaer med den begrundelse, at firmaet Elbit er med til at forbryde sig mod palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden. Den beslutning er blevet kritiseret meget af Israels politiske ledelse. Og den nuværende krise ligner en fortsættelse af den spændte stemning mellem de to lande, skriver Kristeligt Dagblad.

Klik her for at læse mere på kristeligt-dagblad.dk

[email protected]

Kilde: