Islands præsident bedt om at undskylde for danske Muhammed-tegninger

Islands præsident Ólafur Raganar Grimsson blev bedt om at undskylde for Muhammed-tegningerne, da han for nylig var på officielt visit i Qatar

Slettet Bruger,

04/02/2008

Islands præsident Ólafur Raganar Grimsson blev bedt om at undskylde for Muhammed-tegningerne, da han for nylig var på officielt visit i Qatar. Den noget usædvanlige opfordring til en islænding kom, da præsidenten blev interviewet til Al-Jazeera. Det skriver Jyllands-Postens Flemming Rose på sin blog "Northern Light". Grimsson har forklaret episoden til islandsk radio.

"Han spurgte om jeg ville undskylde for danskernes opførsel, og om jeg ville bede om tilgivelse for det, de havde gjort, denne fornærmelse, denne skændsel - han brugte meget stærke udtryk - som danskerne havde demonstreret ved at offentliggøre disse karikaturer. Men det var selvfølgelig ikke mit ansvar. For at være ærlig, forventede jeg ikke, at denne sag stadig var i live og var så varmt et emne, at den vigtigste tv-station i den arabiske verden ville finde det nødvendigt, at rejse den i et interview under et besøg af den islandske præsident, og de ville diskutere den i detaljer".

Republikken Island blev proklameret den 17.juni 1944.

[email protected]

Kilde: