Island får lån på 11 milliarder kroner

Fredag traf IMF en foreløbig afgørelse om at låne Island 2,1 milliarder dollar over de næste to år

Slettet Bruger,

25/10/2008

Fredag traf IMF en foreløbig afgørelse om at låne Island 2,1 milliarder dollar over de næste to år. Hvis beslutningen som ventet godkendes af IMF's bestyrelse, vil Island straks få udbetalt cirka fem milliarder kroner. Det skriver BBC News. IMF sagde at beslutningen havde til formål at genskabe tilliden til nationens banksystem, men advarede ved samme lejlighed om at den islandske økonomi kan skrumpe med op til 10 procent næste år.

Ifølge IMF's administrerende direktør Dominique Strauss-Kahn har Island sammensat "et ambitiøst økonomisk program" til at stabilisere landets økonomi. Og dermed har man gjort sig fortjent til IMF's hjælp.

"Det overordnede mål er at støtte Islands bestræbelser på at justere økonomien på en mere ordentlig og knap så smertefuld måde," sagde Strauss-Kahn efter mødet.

Islands premierminister Geir Haarde var glad for tilsagnet.

"Programmet gør os i stand til at sikre midler og få adgang til den nødvendige tekniske ekspertise, der er nødvendig for at stabilisere den islandske krone og yde støtte til udviklingen af en sundere finansiel sektor," sagde Haarde ifølge BBC News.

[email protected]

Kilde: