Islamister holder børn som bombeskjolde

Slettet Bruger,

08/07/2007

I flere dage har det pakistanske militær slået jernring omkring den Røde Moske i hovedstaden Islamabad, hvor militante fundamentalister har forskanset sig, skriver Politiken. De militante islamister, der holder til dér, har i månedsvis terroriseret byen, og har blandt andet angrebet forretninger, der sælger DVDer, da dette er i strid med deres fundamentalistiske tolkning af Koranen.

Tirsdag blev situationen optrappet, da det kom til åben ildkamp mellem sikkerhedsstyrker og tilhængere af moskeen. Siden er området blevet afspærret, så kun de, der ønsker at komme væk fra moskeen, kan komme igennem. Men nogle af dem, der er kommet ud, fortæller at de ældre elever holder de mindre børn tilbage, så de kan fungere som bombeskjolde.

Gemte sig under burka
En af de islamistiske ledere, Abdul Aziz, blev pågrebet onsdag, hvor han forsøgte at stikke af, forklædt som en kvinde i burka. Via fjernsynet har han nu opfordret sine medlemmer i koranskolen om at overgive sig, men det afviser de tilbageværende fundamentalister.

"Vi vil hellere dø som martyrer," har en af imamerne, Aziz' bror, meddelt. Det samme sagde Aziz selv, inden han sneg sig ud fra den belejrede koranskole forklædt som kvinde.

mkr

Kilde: