Islamisk råd truer med katastrofe i Afghanistan

Afganistans islamiske råd, bestående af muslimske præster og lærde, talte med store bogstaver efter et møde med landets præsident Hamid Kazai i går

Slettet Bruger,

05/01/2008

Afganistans islamiske råd, bestående af muslimske præster og lærde, talte med store bogstaver efter et møde med landets præsident Hamid Kazai i går. Rådet har set sig sure på en række vestlige hjælpeorganisationer, som de mener missionerer i Afghanistan. Det skriver Ritzau.

"Rådet er bekymret over nogle missionerende og ateistiske organers aktiviteter og betragter sådanne handlinger som værende i modstrid med den islamiske sharialov, forfatningen og den politiske stabilitet," hed det i en erklæring efter mødet.

"Hvis det ikke stoppes, Gud forbyde det, vil der komme en katastrofe, der ikke alene vil destabilisere landet, men hele regionen og verden," hed det videre.

De muslimske lærde spiller traditionelt en stor rolle i Afghanistan og har stået bag en række opgør mod tidligere regeringer.

Det islamiske råd opfordrede efter mødet også til en genindførelse af de offentlige henrettelser, som var i brug under Taleban-styret.

[email protected]

Kilde: