Islamisk Trossamfund: Jøderne skal ud af Israel

Slettet Bruger,

02/09/2007

Når Kasem Ahmed, talsmanden for Islamisk Trossamfund, i dag åbner for at anerkende Israel, er det ikke just en melding, der vækker begejstring i det danske, jødiske miljø. Anerkendelsen er nemlig ledsaget af en række krav, der devaluerer dens betydning noget.

"Alle jødiske immigranter i Israel skal udvandre fra Israel. De skal ud igen og tilbage til deres hjemlande. Når det er på plads, kan vi tale om at anerkende en stat," siger Kasem Ahmed til Jyllands-Posten.

Siden 1948, hvor staten Israel blev dannet er mere end 3 mio. jøder indvandret og det er disse, som Ahmed vil have ud. Talsmandens udtalelser i interviewet, hvor han også giver udtryk for støtte til den yderligtgående Hamas-bevægelse, vækker bekymring blandt danske jøder.

"Det er trist, at han tænker sådan, og det er især trist, at han befinder sig her og tænker sådan. Det generer mig virkelig, at en mand, som har levet her i så mange år, ikke forstår, at dette skal han ikke sige i en dansk avis. Det er upassende; ikke fordi han skal være politisk korrekt, men fordi han fremmer fanatismen," udtaler formanden for Mosaisk Troessamfund, Jacques Blum.

Dan Harder, debattør og redaktør af Israel-Online.dk, tager også afstand fra Kasem Ahmeds udtalelser.

"Det er en urealistisk holdning, som ikke kan gennemføres på nogen måde, medmindre man anvender krig. Men det er selvfølgelig også det Hamas står for, selv om det er begrænset, hvor stor succes Hamas har haft med den strategi. Det må være interessant for vesterlændinge at vide, at der stadig er stærke kræfter, der har denne holdning, som Kasem Ahmed repræsenterer," siger Harder.

[email protected]

Kilde: