Irans præsident: Vi har ingen bøsser

Slettet Bruger,

25/09/2007

Det var nok ikke den reaktion, den iranske præsident havde håbet på. Under et besøg på Columbia University i New York blev Mahmoud Ahmadinejad bedt om at forholde sig til to homoseksuelle, der for et par dage siden var blevet henrettet i Iran.

"I Iran har vi ikke nogen homoseksuelle som i jeres land," sagde den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"I Iran kender vi ikke til dette fænomen. Jeg ved ikke, hvem der har bildt dig ind, at vi har det," fortsatte præsidenten.

Påstanden blev mødt med latterbrøl og høje buh-råb fra de omkring 700 tilhørere, hvoraf de fleste var studerende, mange af dem iført t-shirts med teksten "Stop Ahmadinejads ondskab".

Omstridt besøg
Iran er på USA's liste over lande, der sponsorerer terrorisme, og præsident Ahmadinejad har ved flere lejligheder påstået, at Holocaust var en myte. Ahmadinejads besøg i USA har da også vakt kritik fra politikere og 11/9-efterladte, ligesom den iranske præsidents planlagte tur til stedet, hvor World Trade Center stod, er blevet aflyst.

Ahmadinejad stod med andre ord overfor, hvad man i entertainment-kredse kalder "et hårdt publikum", da han holdt et foredrag på Columbia University. Ikke desto mindre forsøgte han at løfte stemningen.

"Lad mig fortælle en vittighed. Jeg mener, at de politikere, der vil have atom-bomber, som afprøver dem eller laver dem, er politisk bagvendte, retarderede," sagde den iranske præsident.

Faldt ikke i god jord
Pointen lod til at gå tabt blandt tilhørerne, hvoraf nogle få klappede af det pacifistiske budskab, mens andre fandt Ahmadinejads brug af "retarderede" frastødende.

Det er en mulighed, at den iranske præsident forsøgte sig med selv-ironi. Iran har siden 2006 været mål for internationale sanktioner på grund af dets atomprogram, som USA frygter kan bruges til at lave a-våben.

[email protected]

Kilde: