Iran uddanner børn til at søge martyrium

Slettet Bruger,

24/12/2007

Under Irans krig mod Irak i 80'erne blev tusindvis af børn sendt direkte ind i minefelter under løftet om at nå himlen som belønning. Men selv om præstestyret er et overstået kapitel, så fortsætter regimets brug af børn. Det beretter CBN News.

70 procent af den iranske befolkning er under 30, og mange hungrer efter frihed. Flere pro-demokratiske demonstrationer ses i gader, men det iranske styre har andre idéer.

"Forestil dig dig 225.000, 250.000, ja 1.000.000 børn som er blevet lært at hade Amerika, hade vesten, gøre sig klar til martyrium," siger Shayan Arya til CBN News.

Arys familie rejste fra Iran, da han var teenager. Han forklarer hvordan, det iranske skolevæsen forbereder børn fra 1. klasse til krig og martyrium.

"Du er ansvarlig for at lære det, du bliver testet i det, du skal studere det, skrive opgaver om det, du skal stå til regnskab for dine lærere," siger Shayan Arya.

CBN News har kigget på en vifte af de iranske skolebøger, som er fulde af beretninger om alle ikke-muslimer som onde, særligt israelere og amerikanere.

En syvendeklasses bog opfordrer studenterne til ikke "at stoppe før den frelsende sandhed, at "der er ingen gud undtagen Allah" er trængt igennem til hele verden".

Bøgerne beretter også over for børnene, at en krig mellem Iran og vesten er "uundgåelig".

"Sejr er ikke garanteret, ifølge bøgerne. Det er enten sejr eller kollektivt martyrium," siger Dr. Arnoin Groos fra The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance, der kalder Irans skolesystem for "ekstremt", selv for Mellemøsten.

[email protected]

Kilde: