Iran raser over Muhammed som hund

Slettet Bruger,

28/08/2007

Den iranske regering har set sig gal på Sverige, efter at den lille avis Nerikes Allehanda den 19. august offentliggjorde kunstneren Lars Vilks fremstilling af Muhammed som en hund. Søndag kunne den svenske ambassadør i Teheran læse om tegningerne i de iranske aviser, og mandag måtte hun så en tur i det iranske udenrigsministerium for at modtage en officiel protest. Det skriver Nerikes allehanda på deres hjemmeside.

"Jeg har nu overdraget protesten til Stockholm. Hvad der sker herfra, ved jeg ikke. Jeg er blot budbringer, siger ambassadøren Gunilla von Bahr.

Hun frygter nu konsekvenserne af den iranske vrede over krænkelsen af deres profet.

"Ja, vi ved jo, hvad der skete, da Jyllands-Posten publicerede deres Muhammedtegninger. Bliver der opløb foran ambassaden, er vores højeste prioritet at beskytte personalet, men sådanne signaler ser vi endnu ikke. Men vi har øget vores beredskab," siger hun.

Hos avisens chefredaktør er der ingen anger over, at man valgte at bringe billederne.

"Formålet med at offentliggøre tegninger har selvfølgelig ikke været at risikere svenske diplomaters sikkerhed på en udenlandsk ambassade. Den iranske regerings reaktion gør dog ikke, at jeg ændrer opfattelse af publiceringen," udtaler Ulf Johansson.

Tidligere på sommeren så en svensk kunstudstilling sig nødsaget til af fjerne Lars Vilks´Muhammed-tegninger af frygt for reaktionerne.

[email protected]

Kilde: