Irakiske tolke rejser hjem

Det er ikke alle irakere, der mener det er for risikabelt at vende tilbage til deres hjemland

Slettet Bruger,

20/07/2009

Det er ikke alle irakere, der mener det er for risikabelt at vende tilbage til deres hjemland. 138 af de de i alt 394 tolke og tidligere ansatte hos de danske styrker i Basra, der i 2007 og 2008 kom til Danmark og blev tilbudt asyl, er i dag rejst hjem igen. Det skriver jp.dk.

Tal fra Dansk Flygtningehjælp bekræfter, at hjemrejserne er foregået løbende. Således er 26 af 138 vendt hjem i år. Situationen vækker glæde på Christiansborg, men betyder dog ikke, at de som har fået asyl, risikerer at skulle hjem mod deres vilje.

"»Dette viser, at situationen i Irak i dag er en helt anden, end den var for to år siden. Men når man først har givet asyl, er den tidsubegrænset netop for, at man kan begynde på en frisk, blive anerkendt og integreret," siger Venstres integratiosnordfører Karsten Lauritzen til jp.dk.

Også hos oppositionen er man glade for, at så mange tolke har været i stand til at vende hjem, men man advarer dog mod at konkludere, at alle trygt kan vende tilbage til Irak.

"Det er kun godt, at man kan vende frivilligt tilbage. Men derfra til at konkludere, at det er sikkert for alle - det kan man ikke," siger de Radikales Morten Østergaard til jp.dk.

[email protected]

Kilde: