Iraker tjente 1,4 mio. kr. årligt ved siden af førtidspensionen

Flere af de dansk-irakiske socialbedragere, som Ekstra Bladet har afsløret den sidste måned, tjener dobbelt så meget som tidligere oplyst, viser he...

Slettet Bruger,

02/09/2009

Flere af de dansk-irakiske socialbedragere, som Ekstra Bladet har afsløret den sidste måned, tjener dobbelt så meget som tidligere oplyst, viser helt nye oplysninger fra Udenrigsministeriet om lønniveauet for medlemmer af det irakiske parlament i Bagdad.

Således scorer den danske statsborger og førtidspensionist Samia Aziz Mohammad fra Næstved hele 1,4 mio. kroner skattefrit om året i løn som parlamentsmedlem i Irak, skriver Ekstra Bladet.

Men på trods af den svimlende hyre - som hun har tjent i Irak siden begyndelsen af 2005 - har hun fortsat hævet sin førtidspension i Næstved, hvor hun har folkeregisteradresse. I alt har Samia Aziz, mens hun har fået førtidspension, nået at tjene cirka 5,5 millioner kroner i løn, som hun heller ikke har betalt skat af i Danmark.

Den høje løn betyder også, at Samia Aziz slet ikke har været berettiget til at få én eneste krone i førtidspension. Hun har derfor efter de gældende takster ulovligt fået udbetalt knap 710.000 kroner i førtidspension siden 2005, hvor hun blev valgt til parlamentet.

Den skyhøje løn til parlamentsmedlemmerne i Bagdad vækker undren hos borgerservicechef Carsten Egevang Nielsen fra i Næstved Kommune.

Han må ikke kommentere den konkrete sag, men bekræfter, at kommunen kører en sag mod Samia Aziz.

"Den fortsætter vi med at undersøge i samarbejde med Skat, som på landsplan koordinerer undersøgelsen af de sager, som Ekstra Bladet har bragt op den seneste måned. Herefter vil vi bruge alle de muligheder, vi har inden for lovgivningen," siger han Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: