Invandrerunge gider ikke butiksuddannelse - kontanthjælpen er for høj

En særlig butiksmedhjælperuddannelse, som skulle få unge med indvandrerbaggrund i arbejde i butiksfaget, er endt som en fiasko

Slettet Bruger,

19/02/2008

En særlig butiksmedhjælperuddannelse, som skulle få unge med indvandrerbaggrund i arbejde i butiksfaget, er endt som en fiasko. Af de 180 unge, som ifølge målsætningen skulle gennemføre uddannelsen, er det kun lykkedes for de 38, skriver Ritzaus Bureau.

"Problemet er, at de unge gerne vil have en uddannelse, men de gider ikke. De vil selv bestemme, hvornår de skal i skole, og hvornår de skal arbejde. Hvis de skal i moskeen til fredagsbøn, så meddeler de bare, at de ikke kommer, og selv om mester siger, at de skal komme tilbage bagefter, så bliver de bare væk," siger Sven Grønsund, der er formand de Storkøbenhavnske Samvirkende Handelsforeninger, som i samarbejde med Niels Brock Handelsskole har igangsat projektet.

Sven Grønsund ser på baggrund af sine erfaringer med butiksmedhjælperuddannelsen pessimistisk på mulighederne for at få utilpassede unge med indvandrerbaggrund gennem en uddannelse og i job, sådan som statsminister Anders Fogh Rasmussen søndag lagde op til i forbindelse med uroligheder i gaderne.

Han mener ifølge Ritzau, at en væsentlig del af problemet er, at kontanthjælpen er så høj, at de unge ikke får noget økonomisk ud af at gennemføre et praktikforløb. Desuden er der brug for en gevaldig opstramning af de unges mødedisciplin, siger han.

[email protected]

Kilde: