Internet slår papir på nyheder

En ny undersøgelse fra det amerikanske analyseinstitut Zogby International viser ifølge business

Slettet Bruger,

20/03/2008

En ny undersøgelse fra det amerikanske analyseinstitut Zogby International viser ifølge business.dk, at Internettet nu er blevet amerikanernes foretrukne kilde til nyheder.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap halvdelen af amerikanerne har Internettet som deres primære nyhedskilde. Det er en stigning på 40% i forhold til sidste år.

I Europa går udviklingen den samme vej. Tal fra European Advertising Association viser, at Internettet har overhalet de traditionelle medier som aviser, TV og radio.

I Danmark går udviklingen den samme vej: de trykte mediers oplag er faldende og der satses i stigende grad på nettet som platforform for nyhedsformidlingen.

"Dagbladenes nedadgående spiral har jo været i gang i mange år, og med internettets fremmarch er det kun gået endnu hurtigere. Det er udelukkende et spørgsmål, om der går ti eller tyve år, før de store dagblade er reduceret til nichemedier. Hvor hurtigt det kommer til at gå, afhænger af avisernes strategi," siger Jørgen Poulsen, professor ved Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologi på Roskilde Universitetscenter til business.dk.

Det bekræftes i at de trykte nyhedsmedier, der har klaret sig bedst de seneste år, er nichemedier som Børsen, Weekend-Avisen og Information.

"Politiken er jo godt på vej med en skærpet intellektuel profil, og både Jyllands-Posten og Berlingske Tidende har gjort meget ud af erhvervssektionen som et alternativ til Børsen. Profilen bliver mere snæver, men er fortsat mere bred end de små nicheaviser. Det kan være en udmærket forretningsmodel en del år frem i tiden," siger Jørgen Poulsen.

[email protected]

Kilde: