Integrationsborgmester tager afstand fra moske

I et opsigtsvækkende debatindlæg i Politiken tager Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard i dag afstand fra moskebygge...

Slettet Bruger,

05/09/2009

I et opsigtsvækkende debatindlæg i Politiken tager Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard i dag afstand fra moskebyggeriet på Vibevej.

"Jeg har for længst gjort op med mig selv, at jeg ikke vil sætte mine ben i moskeen på Vibevej, hvis den nogensinde bliver bygget," skriver integrationsborgmesteren i Politiken.

Det er de iranske midler, der menes at finansiere moskebyggeriet, der bekymrer Hougaard. Kommunen har ikke i dag mulighed at granske finansieringen, men de regler så han meget gerne lavet om.

"Jeg ville gerne, at vi havde en lovgivning, så vi kunne gribe ind og ikke tillade det her. På linje med at jeg kunne tænke mig, at vi kunne gribe ind over for rockerborge, som ikke bidrager til den fredelige sameksistens," skriver Hougaard.

Med meldingen, der placerer Hougaard i samme lejr som DF og Naser Khader i sagen om moskebyggeriet. lægger borgmesteren sig samtidig ud med sine partifæller på rådhuset. En af dem, politisk ordfører Anne Vang, skriver i en andet indlæg i Politiken, at et nej til moskeen ikke vil vil forhindre rekrutering af rabiate muslimer.

"Der ligger allerede i dag en moske på grunden, så hvis der foregår noget, som er kritisk, kan det foregå allerede i dag. Fundamentalisme vokser ikke i de religiøse symboler, i kupler og minareterne. Den kan lige så vel udgå fra et kælderlokale som fra en flot ny bygning," skriver Anne Vang i Politiken.

[email protected]

Kilde: