Instruktør om redigeret dokumentar: Min ytringsfrihed er krænket

Slettet Bruger,

25/09/2007

Instruktør Cathrine Asmussen er frustreret over TV2's beslutning om at fjerne en scene fra dokumentarfilmen "Mig og Naser", efter at scenen blev beskyldt for at være manipulation.

"Jeg synes, det er en krænkelse af ytringsfriheden, men jeg kan forstå, at TV2 har valgt at gøre det, fordi nu ligger fokus jo på, om der er manipuleret eller ej, og ikke på det vigtige budskab filmen har," siger hun til Ritzau.

I filmen følger man Amina Ahmed, tidligere medlem af Demokratiske Muslimer, der beretter om sine oplevelser under Muhammedkrisen. I den udskældte scene ser man hende stå foran en udbrændt bil, hvilket ifølge Nyhedavisen giver det forkerte indtryk, at bilen var blevet brændt af under Muhammedkrisen. Men den tolkning er Cathrine Asmussen slet ikke enig i.

"Det er snarere dem, der manipulerer, fordi de vurderer filmen på en helt forkert præmis. Titlen 'Mig og Naser' understreger jo helt klart, at der er tale om en subjektiv skildring og ikke en faktabundet dokumentar af følgerne af Muhammedkrisen," siger Cathrine Asmussen.

[email protected]

Kilde: