Institutionsleder til ny pædagog: "Er du bøsse"

Slettet Bruger,

10/12/2007

Frank Hedegaard blev skulle være begyndt på sit nye job som pædagog i en daginstitution i Herning 1. november. Den besked fik han over telefonen 20. september, da institutionens leder Jan Lyngholm Jakobsen bød ham velkommen i det nye job. Men fem dage senere, da Frank Hedegaard var på introduktionsbesøg, var tonen en anden, skriver BUPL's fagblad Børn og Unge.

"Er du bøsse", spurgte lederen, der også advarede Frank Hedegaard mod at fortælle bøssevittigheder i personalestuen.

Næste dag tager Frank Hedegaard til et nyt møde med institutionslederen. Her får han den besked, at det er usikkert, om han var blevet ansat, hvis han seksuelle orientering havde været kendt af institutionsledelsen.

"Jeg var grædefærdig. Jeg følte mig blottet og afklædt, og på et tidspunkt under samtalen begyndte jeg at sidde og undskylde min seksualitet. Lederen fik mig til at føle, at jeg nok var på gale veje," siger Frank Hedegaard til Børn og Unge.

Hverken kommune eller forældrebestyrelse har ønsket at kommentere sagen. Det har derimod institutionslederen selv. Jan Lyngholm Jakobsen kalder sagen en "misforståelse". Han erkender, at have stillet det forbudte spørgsmål, men forklarer, at det kun var for at undgå snak i krogene.

"Jeg er bare ked af, at jeg har været så direkte, så det har virket sårende. Jeg krampede rundt i noget, som man ikke skal krampe rundt i. Han skulle jo slet ikke have været spurgt. Jeg skulle være gået til dem, som snakkede. Altså, det er jo mig som leder, der skulle være gået ind og have stoppet det og så ikke have gjort det på den måde," siger Jan Lyngholm Jakosen, der erklærer, at han ingen fordomme har.

"Altså, jeg har kendt rigtig mange, æh, af Franks ... kaliber. Og der er aldrig nogen, der har anket over samværet med mig på nogen måder, og vi har altid haft det bedste kammeratskab," forklarer institutionsleder til Børn og Unge.

Frank Hedegaard har nu rejst erstatningskrav efter loven om forskelsbehandling. Han støttes af sin fagforening BUPL, hvor institutionsleder Jan Lyngholm Jakobsen også er organiseret.

[email protected]
Kilde: