Ingen væreklubber i Nivå: Kriminelle unge skal i arbejde

Slettet Bruger,

08/05/2007

"Væreklubber" hvor kriminelle unge kan samles og spille bordfodbold, ryge vandpibe og "hænge ud" under opsyn af pædagoger, kommer ikke til at gøre deres indtog i nordsjællandske Nivå. Kommunen, som længe har været plaget af ungdomskriminalitet, har netop holdt krisemøde efter weekendens uroligheder omkring Nivå Centret, hvor ikke-beskæftigede unge overfaldt en uskyldig buschauffør med hjemmelavede brandbomber. Nu vil kommunen vil sørge for, at de unge kommer i gang med en uddannelse eller arbejde.

Den socialdemokratiske formand for Social- og Sunhedsudvalget, Hans Nissen, vil ikke udelukke en sammenhæng mellem et liv på offentlig forsørgelse allerede som ung og tilbøjelighed til kriminalitet.

"- Det kan helt bestemt ikke afvises, at en af årsagerne til, at de går og laver lidt skæve ting nede i Nivå Center, er, at de står uden for arbejdsmarkedet. Og det skal vi have ændret på," lyder det til Ritzau.

Kommunen vil også prøve at få forældrene til at forstå, at de har hovedansvaret for, hvad deres børn foretager sig.

- I forhold til de unge under 18 år vil vi tage kontakt til familien. Forhåbentlig kan vi få familierne til at interessere sig for, hvad de unge mennesker går og laver, og hjælpe os med at trække dem ud af den lidt skæve retning, de tilsyneladende har bevæget sig ind på, siger Nissen til Ritzau.

Kilde: