Ingen uddannelse, ingen dansk: Masser af arbejde i Danmark

Slettet Bruger,

11/06/2007

Der er masser af arbejde i Danmark til dem, der vil. Manglen på arbejdskraft er blevet så alvorlig, at danske virksomheder nu også er tvunget til at importere ufaglærte arbejdere fra udlandet.

En kortlægning fra slagterforbundet NNF viser, at 774 polakker, tyskere og andre udlændinge er beskæftigede på slagterier i Danmark. Da kortlægningen kun dækker 12 af forbundets 25 afdelinger, er der formentlig langt over 1.000 udlændinge i jobs, som danskere kunne have taget efter blot otte ugers skoling.

Selv med 100.000 arbejdsløse danskere er det svært at besætte stillingerne, og NNF erkender, at der er brug for at importere udenlandsk arbejdskraft.

"Vi har ikke nogen problemer med, at der kommer flere tyskere og polakker til Danmark. Vi må se i øjnene, at vi ikke kan undvære dem. Slagterierne har brug for mange folk i øjeblikket, og vi kan ikke udfylde hele behovet i Danmark," siger NNF's næstformand, Jens Peter Bostrup, til Politiken.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at der skal gøres mere for at besætte stillingerne med dansk arbejdskraft.

"Det er da en forbrydelse, hvis ikke vi gør noget for de ledige, der har det svært, når der nu er job, men i stedet bare tager polakker ind. Det ansvar, som hviler på os, på jobcentrene, på kommunalpolitikerne og også på virksomhederne, er at give restgruppen en chance," siger han.

mkr

Kilde: