Ingen ko på isen for langt de fleste boligejere

Den såkaldte finanskrise er det store hype i tidens politik, men de fleste almindelige mennesker kommer ikke til at mærke det store til den

Slettet Bruger,

08/10/2008

Den såkaldte finanskrise er det store hype i tidens politik, men de fleste almindelige mennesker kommer ikke til at mærke det store til den. Selv om der f.eks. dagligt florerer nye historier om, hvordan krisen vil påvirke landets boligejere, så behøver de færreste med fast ejendom at være nervøse, skriver Jyllands-Posten.

De egentlige tabere er dem, der investerede i en ejerbolig for et par år siden, og som nu skal til at sælge.

"Hvis de samtidig har sat sig hårdt i det, for eksempel med et afdragsfrit lån, og har haft nogle aktier, bliver de ramt ekstra hårdt," vurderer Jakob Graven, cheføkonom i Sydbank, ifølge Jyllands-Posten.

Men han understreger, at der ikke findes mange boligejere af den type, og de fleste af dem, der investerede, har ikke planer om at flytte foreløbig. Og i 2010 regner Sydbank med, at boligpriserne vil stabilisere sig igen.

Andre kan ligefrem glæde sig på egne vegne over krisen.

"De, der ikke er inde på ejerboligmarkedet, og som gerne vil ind de næste par år, får en fordel af finanskrisen. Uroen på finansmarkedet vil være med til at sænke priserne på ejerboliger i et stykke tid fremover," siger Jakob Graven.

[email protected]

Kilde: