Ingen har styr på offentligt ansattes tyveri fra arbejdspladsen

Der svindles og stjæles for hundredvis af millioner på private arbejdspladser, men ingen har indtil videre undersøgt, hvor stort et omfang der er t...

Slettet Bruger,

21/04/2008

Der svindles og stjæles for hundredvis af millioner på private arbejdspladser, men ingen har indtil videre undersøgt, hvor stort et omfang der er tale om i den ellers pengetrængte offentlige sektor, skriver Nordjyske.

Det undrer professor i offentlig forvaltning Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet:

"Vi ved, at der foregår svind, tyveri og en form for selvbestaltede løntillæg alle steder, og når der er tale om skatteydernes penge, er det nødvendigt at have overblikket," siger han til Nordjyske. Han henviser til, at betrængte offentlige budgetter burde skærpe interessen for en sådan en undersøgelse.

Martin Ågerup, der er direktør for tænketanken CEPOS, kalder det et "demokratisk must" at undersøge svindet i det offentlige:

"For man må formode, at der ikke er samme incitament til at komme svindet til livs som i den private sektor, hvor chefen kan have en personlig økonomisk gevinst ud af at mindske svind," siger han og henviser til, at offentligt ansatte også pjækker mere end privatansatte.

Dansk Folkepartis kommunalordfører, Hans Kristian Skibby, og Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn, bakker op om, at sagen må undersøges, oplyser Nordjyske.

[email protected]

Kilde: