Ingen effekt af "Sluk-lyset kampagne"

Selv om der i går aftes var dømt "Sluk lyset Danmark 2009" af Verdensnaturfonden, så var danskernes elforbrug som det plejer en lørdag aften

Slettet Bruger,

29. marts 2009

Selv om der i går aftes var dømt "Sluk lyset Danmark 2009" af Verdensnaturfonden, så var danskernes elforbrug som det plejer en lørdag aften. Det skriver politiken.dk.

"Lys bruger ikke særligt meget strøm i forhold til andet strømforbrug, så derfor er det svært at måle effekten på én time," siger Karin Tronbech Hansen fra elselskabet Energinet.dk til politiken.dk.

Heller ikke hos Dong Energy har man mærket meget til, at danskerne skulle have slukket for det elektriske lys.

"Vi ser et fald hver lørdag på det her tidspunkt. Så det er med forbehold. Men vi har målt et fald på 20 millioner kilowatt timer, hvilket svarer til årsforbruget for 4.000 husstande. Det er lidt mere end en normal lørdag aften, men ikke noget markant," siger en pressetalsmand fra Dong Energy til pplitiken.dk.

Ifølge en undersøgelse fra Informationscenter for Miljø og Sundhed vil danskere, der har deltaget i lyseslukket-kampagnen have udledt mere CO2 end normalt. Et stagelys udleder således 31 gram CO2 i timen, fire gram mere end en 50 watts pære.

morten@180grader.dk