Ingen arveret til ugifte

Slettet Bruger,

26/05/2007

Selv om antallet af papirløse parforhold er væsentligt større end i 1960´erne vil den tids arveprincipper stadig være gældende, når Folketinget 1. juni ventes at vedtage en ny arvelov. På trods af et ekspertudvalgs anbefalinger om at sidestille papirløst samliv med ægteskab, har et flertal i Folketinget besluttet ikke at give par på polsk en såkaldt legal arveret.

Det skriver Jyllands-Posten lørdag.

Dermed er der ingen vej uden om vielses- eller advokatkontoret, hvis ugifte par vil sikre hinanden optimalt i tilfælde af dødsfald. Politikernes holdning kommer noget bag på eksperterne i arvelovsudvalget, som i enstemmighed anbefalede en ny praksis på området:

"Det er overraskende og ærgerligt, at ugifte samlevende ikke får arveret, som et enigt udvalg ellers har foreslået," siger professor i arveret ved Københavns Universitet Linda Nielsen.

Over 600.000 danskere lever sammen uden at være gift. Tidligere professor i arveret Finn-Taksøe Jensen har beregnet at 180.000 risikerer at komme i klemme ved et dødsfald. Det er antallet af papirløse samlevende, der har betydelige værdier, men ikke har oprettet testamente.

mol

Kilde: