Information har givet journalist en reprimande

Af Ole Birk OlesenInformations Niels Ivar Larsen, der fungerer som såkaldt "redaktionel oversætter" og "skræller" af internationale historier, har ...

Slettet Bruger,

12/06/2008

Af Ole Birk Olesen

Informations Niels Ivar Larsen, der fungerer som såkaldt "redaktionel oversætter" og "skræller" af internationale historier, har fået en reprimande for en artikel i Information, hvor han ikke tydeligt nok gør opmærksom på, at den er hentet fra International Herald Tribune.

Det skriver Informations chefredaktør Palle Weis i en mail til 180Grader.dk. Sagen er opstået, efter at Information har kritiseret den liberale debattør og skribent Christopher Arzrouni i en lignende sag, hvor han i for høj grad blev inspireret af en udenlandsk boganmeldelse.

Men selvom Niels Ivar Larsen altså har fået en reprimande, så er det helt i overensstemmelse med Informations principper, at han med få sproglige omformuleringer har snuppet en artikel fra en udenlandsk avis, pointerer Palle Weis.

"At skrælle en historie fra et andet medie, især udenlandske aviser, er almindelig praksis på de fleste dagblade, og det fremgår altid, at der er tale om netop en skrælning ved at citere det pågældende medie," skriver han.

Han understreger, at Niels Ivar Larsen ved to af artiklens citater har skrevet, at de er taget fra International Herald Tribune.

"At Niels Ivar Larsen så kunne have nævnt kilden flere gange i løbet af artiklen, er en anden sag, hvilket der også er blevet gjort opmæksom på over for ham i den interne efterkritik. Men at sammenligne denne artikel med Christopher Arzrounis kildeløse kopiering er skudt helt over mål," mener Palle Weis.

[email protected]

Kilde: