Indvandreruroligheder breder sig

Det blev en travl nat for politiet i både København og Århus

Slettet Bruger,

14/02/2008

Det blev en travl nat for politiet i både København og Århus. Voldelige indvandrerunge var på gaderne for at kaste med brosten og sætte ild til biler. Uroligheder på Nørrebro har tidligere været forklaret med angivelig politivold, men i nat havde voldsmændene en ny undskyldning: Det er Muhammedtegningernes skyld. Det skriver flere medier.

I København startede urolighederne ved Sydhavnen, hvor der tidligt på aftenen blev sat ild til to biler. Omkring 21.30 bevægede flere smågrupper sig mod Vesterbro og kl. 22 måtte politiet bruge tåregas for at sprede uromagerne. På det tidspunkt var flere containere sat i brand, og flere butiksruder var blevet knust.

Omkring kl. 23 var det Nørrebro, der stod for skud, da flere biler blev sat i brand. Ved midnat kunne flere vidner berette om en gruppe på 10 indvandrerunge ved Tingbjerg, der kastede med molotov-cocktails og satte ild til fire postbiler. Da aftenen var slut, var mindst 17 biler blevet flammernes bytte, beretter Bt.dk.

Brandmænd bombarderet med brosten
Det er fjerde aften i træk, at hovedstaden har været udsat for voldelige optøjer, men denne gang handler det ikke om et angiveligt tilfælde af politivold. Det er Muhammedtegningernes skyld, siger flere unge på gaden.

"Når I pisser på Muhammed, pisser vi på jer og jeres profet," siger en af de unge ifølge Avisen.dk.

Også Gellerup ved Århus måtte lægge ryg til voldelige indvandrerunge. Kl. 20.50 blev brandfolk kaldt ud til Gellerupparken for at slukke en påsat containerbrand. Her blev de mødt af unge voldsmænd, der fra en gangbro over Edwin Rahrs Vej bombarderede brandfolkene med brosten. Kort efter meddelte Århus Sporveje, at en af selskabets busser var omringet af stenkastende unge. Buschaufføren måtte have politieskorte for at køre væk fra stedet, hvorefter Århus Sporveje indstillede al kørsel i området resten af natten. Det beretter jp.dk.

[email protected]

Kilde: