Indvandrerfamilier får ikke længere flere børn end danske

Der er sket er markant fald i fødselstallet hos indvandrerfamilier i Danmark i de seneste 10 år, skriver Berlingske Tidende med udgangspunkt i en n...

Slettet Bruger,

06/05/2009

Der er sket er markant fald i fødselstallet hos indvandrerfamilier i Danmark i de seneste 10 år, skriver Berlingske Tidende med udgangspunkt i en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mens kvinder i den fødedygtige alder fra ikke-vestlige lande fødte 3,04 børn i gennemsnit på en dansk fødeafdeling i 1998, faldt antallet sidste år til i gennemsnit 1,94 børn. Til sammenligning fødte kvinder i etnisk danske familier i gennemsnit 1,91 børn i 2008, hvilket i sig er lidt af et babyboom.

"Indvandrerfamilierne kommer til at ligne danske familier mere og mere. Selvfølgelig prioriterer nogle stadig en stor familie, men ifølge flere af vores undersøgelser sker der en tilnærmelse mellem minoritets- og majoritetsfamilier. Indvandrerfamilierne overtager danske normer, fordi de og danske familier går op og ned ad hinanden i det daglige, går i skole sammen og deler arbejdsplads," siger seniorforsker Garbi Schmidt fra SFI, Det Nationale Forskningscenter For Velfærd, til Berlingske Tidende og tilføjer:

"Der er tale om en stille integration, og hvis det samtidig betyder, at indvandrerkvinderne får et mere udadvendt liv, end de ellers ville have haft, vil familierne også få flere økonomiske ressourcer."

[email protected]

Kilde: