Indvandrere sender ti milliarder hjem om året

Indvandrere i Danmark sender hvert år 10 milliarder kroner hjem til slægtninge eller lige så meget som den samlede danske ulandsbistand, viser en o...

Slettet Bruger,

06/01/2008

Indvandrere i Danmark sender hvert år 10 milliarder kroner hjem til slægtninge eller lige så meget som den samlede danske ulandsbistand, viser en opgørelse fra Verdensbanken. Det skriver Politiken. I alt sendes der 1.500 milliarder private kroner fra indvandrere i vestlige lande til udviklingslande, viser en undersøgelse fra FN's Internationale Fond for Landbrugsudvikling (IFiAD).

"Hvis man skar de her pengeoverførsler væk fra den ene dag til den anden, ville man opleve både økonomiske og sociale kriser. Ikke i løbet af år, men i løbet af uger," siger Pedro de Vasconcelos, der er programleder i fonden.

Han betegner overførslerne som "globaliseringens menneskelige ansigt", for der er unægteligt forskel på købekraften af et par hundrede kroner i Danmark og i verdens fattigste nationer. Ifølge IFAD's undersøgelse bruges mellem 80 og 90 procent af de hjemsendte penge til basale behov som mad, medicin og uddannelse.

Politiken beretter, at der er stigende anerkendelse i EU, FN og Verdensbanken af de positive effekter, som indvandrernes overførsler har på mulighedhed for at udvikle verdens fattigste lande.

Pengeoverførslerne er på globalt plan mere end fordoblet over det seneste tiår.

[email protected]

Kilde: