Indvandrere og autonome amok ved Christiania

En koalition af indvandrerbøller og autonome brugte i går rydningen af et ulovligt opført hus på Christiania som anledning til at kaste med sten og...

Slettet Bruger,

29/10/2008

En koalition af indvandrerbøller og autonome brugte i går rydningen af et ulovligt opført hus på Christiania som anledning til at kaste med sten og molotovcokctails mod politiet og tænde bål i gaderne og i tilfældige biler. Det var ikke christianitter, der stod bag, fortæller politiet ifølge jp.dk - til gengæld var de angiveligt fulde og uden for pædagogisk rækkevidde.

"De er jo fuldstændigt vanvittige og ganske hensynsløse - blev de så bare inde på Christiania, så ville det ikke gå ud over andre, men de er jo også til fare for beboerne på Christianshavn og de gamle, fine huse," sagde informationschef ved Københavns Politi Flemming Steen Munch til jp.dk, mens det hele stod på i aftes.

I alt 18 blev anholdt under urolighederne.

Skønt christianitter angiveligt ikke var blandt ballademagerne, så kommer de dem dog gerne til forsvar.

"Det er ærgerligt, det er kommet dertil. Men det var jo næsten til at forudse, når staten optræder, som de gør. De har opført sig utroligt provokerende hele dagen. Måske skulle de overveje, hvem der har kastet den første sten i dag," siger Christiania-repræsentanten Mette Pagode til politiken.dk.

Urolighederne begyndte efter politiet og Slots- og Ejendomsstyrelsen valgte at rydde en ulovligt opført bygning på Christiania. Politifolk mødte derfor op i fristaden tidligt i morges og bad husets beboere rømme boligen omgående.

"Jeg forstår ikke, hvorfor man skal gøre det her seks dage før en retssag. Det vil altid provokere nogen. Der kommer jo også folk udefra, som tror de hjælper Christiania på denne måde," siger Mette Pagode.

[email protected]

Kilde: