Indvandrere i halvdelen af alle nye job - starthjælpen har hjulpet

Af Ole Birk OlesenSiden 1997 er beskæftigelsen i Danmark steget med 150

Slettet Bruger,

02/12/2008

Af Ole Birk Olesen

Siden 1997 er beskæftigelsen i Danmark steget med 150.000 personer, og halvdelen af dem er indvandrere, viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen ifølge metroXpress. Årsagen er de senere års jobvækst i Danmark, men den lavere starthjælp, som ledige, der er kommet til Danmark efter den 1. juli 2002, modtager i stedet for den højere kontanthjælp, bidrager også, pointerer Torben Tranæs, forskningschef i Rockwool Fondens Forskningsenhed.

"Der er for det første flere indvandrere i den arbejdsdygtige alder i dag end for 10 år siden og for det andet er flere af dem i arbejde som en følge af en række forhold; bl.a. den vedvarende højkonjunktur og indførelsen af starthjælpen, men også den generelt intensiverede integrationsindsats gennem de seneste 10 år har formentlig været medvirkende hertil," skriver Torben Tranæs til 180Grader.

Danmark er også i fremtiden dybt afhængig af, at få de herboende indvandrere i arbejde, når beskæftigelsen skal øges for at forsørge det voksende antal pensionister, fortæller Torben Tranæs. I befolkningen som helhed vil der nemlig være færre i den arbejdsdygtige alder, men blandt indvandrere og deres efterkommere vil der være flere.

[email protected]

Kilde: