Indvandrere er kommet i arbejde som aldrig før

Årtiers bestræbelser på at få indvandrere og deres efterkommere ind på det danske arbejdsmarked ser nu for alvor ud til at bære frugt

Slettet Bruger,

07/07/2009

Årtiers bestræbelser på at få indvandrere og deres efterkommere ind på det danske arbejdsmarked ser nu for alvor ud til at bære frugt.

Siden årtusindskiftet er antallet af indvandrere, der er kommet i job, steget med hele ti procentpoint, og dermed placerer Danmark sig nu i den europæiske top, når det handler om integration, skriver Berlingske Tidende.

Det viser en analyse fra Dansk Industri (DI), der offentliggøres senere i dag.

"Der er rekordstor fremgang for integrationen i Danmark. I europæisk perspektiv er Danmark i top rent udviklingsmæssigt, og andelen af indvandrere, der er i job, nærmer sig nu med hastige skridt andelen af danskere i beskæftigelse," siger integrationskonsulent Pernille Kiær, der har udarbejdet analysen sammen med DI-økonom Jens Erik Zebis, til Berlingske Tidende.

Siden midten af 1980erne er 150.000 indvandrere kommet ind på arbejdsmarkedet. I samme periode har 65.000 danskere forladt det.

"Hvis ikke indvandrerne havde været der, så ville arbejdsstyrken være faldet, og dermed ville Danmark have tabt vækst og velstand. Den positive udvikling i integrationen har været helt afgørende," siger Pernille Kiær.

Ifølge DI er det først og fremmest de senere års fokus på samtaler og fremrykket aktivering og de gode konjunkturer, der har bidraget til flere indvandrere på arbejdsmarkedet, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: