Indvandrere: Ingen diskrimination på arbejdsmarkedet

Slettet Bruger,

18/09/2007

Når først indvandrerne er inde på arbejdsmarkedet, så trives de godt. Det tyder en ny undersøgelse, som Catinét har foretaget for Magasinet Arbejdsmiljø, på.

I undersøgelsen angiver 84 procent af de 250 adspurgte indvandrere, at de er tilfredse eller meget tilfredse med kollegaer og chefer. 7 ud af 10 indvandrere mener desuden, at deres karrieremuligheder er lige så gode som etniske danskeres. Kun hver fjortende føler, at de bliver diskrimineret på arbejdspladsen.

"Denne undersøgelse er vigtig, for den viser tydeligt, at man ikke skal overdrive problemerne med diskrimination af indvandrer," siger Mehmet Ûmit Necef, lektor på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.

Lige over halvdelen af undersøgelsens deltagere oplever kulturforskelle mellem indvandrere og etniske danskere. 20 procent opfatter forskellene som noget negativt, mens 35 procent ser kulturforskellene som noget positivt.

"I Danark viger man ofte tilbage for at tale om kulturforskelle, men denne lille undersøgelse viser, at man ikke skal fortrænge kulturforskellene . for de opfattes ikke nødvendigvis som noget negativt," mener Mehmet Ûmit Necef.

[email protected]


Kilde: