Indbrudstyv: Nemt ikke at blive dømt

Selvom en indbrudstyv bliver fanget og har begået adskillige indbrud i sin karriere, så er det meget nemt for ham at slippe med en straf, der kun h...

Slettet Bruger,

16/12/2008

Selvom en indbrudstyv bliver fanget og har begået adskillige indbrud i sin karriere, så er det meget nemt for ham at slippe med en straf, der kun har med de allerseneste at gøre. Det fortæller en tidligere indbrudstyv, Robert Nyborg, i dagens Urban.

Han lavede i hvert fald 100 bræk i private hjem - men han blev kun dømt for en håndfuld eller to, forklarer han, og han er langt fra den eneste tyv, der er sluppet billigt. Det samme går igen ved samtlige af hans tidligere kriminelle "kollegaer".

"Hvis du laver 50 bræk, bliver du måske dømt for et. Det handler bare om ikke at dumme sig og ændre din fremgangsmåde hver gang. Du skal heller ikke lave for mange bræk i samme område," forklarer den tidligere indbrudstyv til Urban.

Politiet har ganske vist fået et nyt og stærkt opklaringsvåben i form af DNA-spor, men det benyttes ikke, og der finder i mange tilfælde ingen egentlig efterforskning sted ved indbrud - politiet nøjes blot med at skrive rapport. Derfor opklares kun hvert tiende indbrud.

"Det er svært at bevise hvert enkelt forhold, for de tiltalte benægter naturligvis dem alle, og vi skal have skarpe beviser," siger Paul Juul Eriksen, der er kriminalassistent i Indbrudsgruppen hos Østjyllands Politi, til Urban.

[email protected]

Kilde: