Ulovlige taxier hjælper århusianerne, når de ikke kan få en lovlig vogn

Der er kommet flere illegale taxier i Århus, og chaufførerne er blevet mere organiserede, siger taxiselskaberne ifølge jpaarhus

Slettet Bruger,

29/04/2008

Der er kommet flere illegale taxier i Århus, og chaufførerne er blevet mere organiserede, siger taxiselskaberne ifølge jpaarhus.dk.

Det er primært fredag og lørdag aften og nat, at de illegale taxier kører på vejene i den jyske hovedstad. Her kan det nemlig ofte være helt umuligt for århusianerne at få sig en vogn fra et af byens tre kommunalt godkendte hyrevognsselskaber.

Det er det kommunale hyrevognsnævn, der bestemmer, hvor mange taxier, der må køre i de danske byer, og i Århus er kapaciteten sat lavt, for at sikre indtjeningen for dem, der er så heldige at have bevilling til at køre. Men det gør altså, at forbrugerne kun vanskeligt kan få en vogn, når flest har brug for det.

Op mod 100 forskellige piratchauffører kører i hverdage og weekender rundt i privatbiler og samler århusianerne op på gaden. 25-40 af dem kører ud hver weekend, hævder taxiselskaberne.

"Der er sket en sand eksplosion i antallet inden for det seneste år. Det foregår langt mere organiseret end tidligere. Som en service til diskoteksgæster ringer dørmænd til faste piratchauffører, og den etablerede del af branchen får skylden, når de illegale chauffører f.eks. begår vold mod kunderne," siger Ole Johansen, ansvarlig for optællingen af pirattaxier, til jpaarhus.dk.

Optællingen skal bruges til at bede myndighederne om hjælp til at stoppe problemet. Taxiselskaberne ønsker dog ikke, at antallet af bevillinger skal sættes op, så de kan matche behovet i weekenderne.

[email protected]

Kilde: