Ikke flere penge på finansloven til forskning i hokuspokus-behandling

Healere, homøopater, zoneterapeuter og andre, der hævder, at de kan helbrede folk med behandlinger, der bygger på overtro, må fremover selv spytte ...

Slettet Bruger,

23/07/2008

Healere, homøopater, zoneterapeuter og andre, der hævder, at de kan helbrede folk med behandlinger, der bygger på overtro, må fremover selv spytte penge i kassen, hvis de tror, at de kan dokumentere deres behandlingers effekt og ønsker at gøre det.

Det er beskeden fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, som ikke vil bevilge nye penge til at støtte den forskning, som har udgangspunkt i Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (VIFAB) i Århus. For fire år siden bevilgede Folketinget ti mio. kr. til centret efter krav fra Dansk Folkeparti, men de penge er nu sluppet op, og står det til sundhedsministeren er der altså ikke flere på vej.

Før valget i 2007 kæmpede Dansk Folkepartis daværende sundhedsordfører og formand for Folketingets sundhedsudvalg Birthe Skaarup ihærdigt for at sikre penge til behandlinger, som har sit udgangspunkt i alt andet end en vestlig videnskabstradition, men hun genopstillede ikke ved sidste valg. Også Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har hyldet førmoderne kinesiske teorier om påståede energibaner i kroppen, som hævdes at kunne påvirkes ved stik med nåle og føre til helbredelse af alvorlige sygdomme, også kaldet akupunktur.

[email protected]

Kilde: