Ikke flere øl i børnehaven

Lærere, pædagoger og forældre får ikke længere mulighed for at drikke en øl eller et glas vin, når skolen eller børnehaven kalder til fest på Bornh...

Slettet Bruger,

28/01/2008

Lærere, pædagoger og forældre får ikke længere mulighed for at drikke en øl eller et glas vin, når skolen eller børnehaven kalder til fest på Bornholm. Det er konsekvensen af den nye rusmiddelpolitik i kommunen, beretter P4 Bornholm.
Samtlige kommunale arrangementer med deltagelse af børn og unge skal i fremtiden være alkoholfri, fremgår det.

Den nye politik er et forsøg på at gøre op med alkoholkultur, der er en indgroet del af samfundet og et udtryk for omsorg for de cirka 450 bornholmske børn, der lever i en misbrugsfamilie, oplyser misbrugskonsulent Birgitte Jørgensen.

"En stor gruppe børn og unge har det svært i hverdagen på grund af alkohol og risikerer selv at ende i misbrug. Vi andre kan godt undvære at drikke af hensyn til dem," siger Birgitte Jørgensen til P4 Bornholm.

Som en udløber af rusmiddelpolitikken bliver foreninger, der står bag en række af solskinsøens højdepunkter som Sildefesten i Hasle og Nexø Boldklubs ungdomsfest også opfordret til at droppe alkoholen.

[email protected]

Kilde: