Ikke EU-borgeres fingeraftryk skal registreres ved indrejse

Slettet Bruger,

02/10/2007

Indsatsen mod terror og illegal indvandring skal styrkes. Og til det formål skal alle udlændinge, der rejser ind i EU i fremtiden registreres elektronisk med fingeraftryk eller andre biometriske data. Det foreslår EU-Kommissionen nu, skriver jp.dk. EU´s justitskommissær Franco Frattini, der tidligere har ville gøre det ulovligligt at skrive "bombe" i Googles søgefelt, er manden bag forslaget, der blev fremlagt for EU´s justitsministre i Lissabon i går.

EU er dermed på vej mod antiterror-lovgivning, der svarer til den amerikanske. Det gælder også, når det drejer sig om udveksling af personlige oplysninger om europæiske flypassagerer. Tidligere på året indgik EU en aftale med USA om at udlevere oplysninger om blandt andet adresser, telefonnumre og madvaner til myndigheder som CIA og FBI. Det skal nu også indføres de europæiske lande imellem.

"Det støtter vi fuldt ud fra dansk side. De færreste har vel et problem med at give politiet adgang til navn, antal bagage, sædenummer og hvor man flyver hen. Der har været mere diskussion om de mere følsomme oplysninger om madvaner om bord og handicap," udtalte Lene Espersen efter mødet.

EU-Kommissionens samlede pakke til terrorbekæmpelse bliver fremlagt i november.

[email protected]

Kilde: