I USA er muslimer integrerede

Integrationen af indvandrere fra muslimske lande er et smertensbarn i dansk politik, men i USA udgør det ikke noget problem, skriver Berlingske Tid...

Slettet Bruger,

12/10/2008

Integrationen af indvandrere fra muslimske lande er et smertensbarn i dansk politik, men i USA udgør det ikke noget problem, skriver Berlingske Tidende.

På den anden side af Atlanten klarer muslimerne sig væsentligt bedre økonomisk end i Europa. Kun to procent af de amerikanske muslimer befinder sig i laveste indkomstgruppe. I Storbritannien er det 22 procent. Forklaringen på den markante forskel er bl.a. uddannelse. To ud af tre muslimer i USA har bestået en bachelor eller en højere eksamen. Det er ikke alene betragteligt flere end i Europa, det er også over det amerikanske gennemsnit for alle trosretninger, som er på 44 procent.

Over halvdelen af amerikanske muslimer ser sig selv som amerikanere først og derefter som muslimer. I Storbritannien derimod identificerer fire ud af fem sig som muslimer frem for som briter. Amerikanske muslimer anser det også i langt højere grad som vigtigt at tage del i lokale aktiviteter - uden for religiøse og etniske relationer. De tager tillige mere afstand fra ekstrem islamisme og er moderate i deres politiske opfattelser, viser tallene.

En af forklaringer kan handle om antal. I USA udgør andelen af muslimer ikke meget over én procent af den samlede befolkning. I Danmark menes andelen at være cirka fem procent. Men spørger man de amerikanske muslimer selv, handler det i høj grad også om, at de føler, at de har fået mulighed for at deltage i den amerikanske drøm, mens muslimer i Europa ofte går arbejdsløse.

"90 procent af muslimerne her i landet har arbejde. Min familie har det godt. Jeg er kommet til at elske USA mere end mit eget land," siger f.eks. Hussain Ibrahim, en lastbilchauffør der er kommet til USA fra Ghana, ifølge Berlingske Tidende.

Klik her for at læse hele artiklen om de amerikanske muslimer på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: