IC 4 år forsinket

Slettet Bruger,

14/06/2007

Alt godt kommer til den, der venter. Passagerer mellem Århus og Aalborg må derfor have god grund til at glæde sig til næste uge. Her kan de nemlig som de første få oplevelsen af de nye IC4-tog, efter at Trafikstyrelsen i går gav tilladelse til, at DSB må køre togene med passagerer.

"Jeg er selvfølgelig meget glad for, at vi nu endelig har fået tilladelse til at køre med passagerer med IC4-toget. Det har vi ventet på i lang tid - også for lang tid - og det er klart utilfredsstillende," erklærer Søren Eriksen, administrerende direktør i DSB, til Nyhedsavisen.

Aftalen om togene blev indgået i år 2000 med den italienske Ansaldo-koncern. Hurtigt blev leveringen skubbet til midten af 2003, men siden har der været utallige forsinkelser.

I Transportministeriet har man ventet utålmodigt på IC4´s indtog på de danske skinner.

"Lige så meget som jeg glæder mig til, at det første togsæt bliver sat i passagerdrift, lige så meget glæder jeg mig til at se de næste 82 toge blive sat i drift," siger Flemming Hansen

Han forventer et voldsomt løft af togtrafikken, når togene, der oprindelig var prissat til fem milliarder bliver sat ind i hele landet. DSB kan dog ikke oplyse, hvornår IC4-driften bliver regelmæssig.

mol

Kilde: