Hyl ikke ad unge - det er diskriminerende

Unge ballademagere, der hænger på gadehjørner, på byggepladser og i storcentre kan jages væk med et tryk på en knap

Slettet Bruger,

19/04/2008

Unge ballademagere, der hænger på gadehjørner, på byggepladser og i storcentre kan jages væk med et tryk på en knap. Den såkaldte Mosquito udsender en høj lydpuls på 16 kHz, som kun kan høres af unge mennesker, da de fleste voksne over 25 år har mistet så meget af hørelsen, at de ikke kan høre den høje tone. Men Mosquito møder modstand fra Belgien, der vil have den forbudt i hele EU. Det beretter Politiken.

"Det er rigtigt, at en lille gruppe unge laver ballade. Men Mosquito er en maskine, som diskriminerer alle unge. Den er en trussel mod demokratiet og folks helbred," siger den belgiske minister for ungdom, Marc Tarabella, ifølge Politiken.

Harmløse lyde
Britiske Cooper Security, der er en af de firmaer, der sælger maskinen, hævder dog, at den er "komplet harmløs, selv ved længere tids brug". Virksomheden henviser til forsøg foretaget af National Physical Laboratory i London i 2001, der viser, at selv hunde ikke tager skade af Mosquitos høje toner.

Det har dog ikke forhindret belgierne i at starte en underskriftsindsamling mod den lille støjsender. Og kampagnen får opbakning fra den socialdemokratiske gruppe i Europaparlamentet.

"Hvis der er sociale problemer, må man løse dem på en anden måde," siger Christel Schaldemose (S) til Politiken. Han mener dog, at et forbud må være en opgave for national lovgivning.

[email protected]

Kilde: