Hvor er du henne, Torben Lund?

Slettet Bruger,

02/05/2007

Torben Lund, den tidligere topsocialdemokrat, som udløste mediestormen mod folketingsmedlem Morten Messerschmidt, er som sunket i jorden. Efter at Messerschmidt har ofret sit medlemskab af Dansk Folkeparti midt i mediestormen, retter opmærksomheden sig ellers nu mod Torben Lund.

Hvad var det egentlig, han hørte Messerschmidt synge? Var det en nazistisk sang, eller var det blot den tyske nationalmelodi sådan som Morten Messerschmidt selv har forklaret?

Men Torben Lund er ikke til at opdrive længere. Han tager ikke sin mobiltelefon, og han ringer ikke tilbage, når der bliver lagt beskeder til ham.

"Det er en nærliggende tanke, at han føler, han har en dårlig sag. Men jeg kan selvfølgelig ikke vide det," siger Henrik Qvortrup, politisk kommentator og chefredaktør på Se og Hør, til 180Grader.dk.

Imens fastholder to andre deltagere i de nu berømte festligheder i Tivoli, hvor afsyngningen angiveligt skulle have fundet sted, at de ikke har hverken hørt eller set Morten Messerschmidt synge en nazistisk sang.

Bakken-sangerinden Dot Wessman, der sad som sidemand til Morten Messerschmidt i Grøften, var ifølge en anden gæst i selskabet, Lise-Lotte Lohmann, en af de eneste, der ikke drak alkohol under al selskabeligheden. Lise-Lotte Lohmann, der selv sad 10 meter fra Messerschmidt, medgiver, at der blev drukket tæt og sunget en del. Men hun hørte ingen nazisange og så ingen løftede arme fra unge Messerschmidt.

180Grader.dk har talt med en dybt berørt Dot Wessmann, der helst ikke vil kommentere yderligere på sagen. Hun bekræfter, at Messerschmidt sang flere forskellige sange, blandt andet fire linier af den tyske nationalsang, hun kunne genkende den på melodien. En sang der er fra midten af 1800-tallet, men hvor de første linier "Deutschland, Deutschland über alles" er udtaget efter Anden Verdenskrig. Dette skulle angiveligt være årsagen til at Torben Lunds mand mente, at der var tale om en nazisang. Dot Wessmann afviser, at Messerschmidt
efterfølgende skulle have foretaget en løftet arm til nazihilsen. Hun sad ved siden af Messerschmidt hele tiden, og så intet af den slags.

Lise-Lotte Lohmann undrer sig meget over at beskyldningerne først kommer 14 dage efter optrinnet.

"Der går serveringsfolk rundt, der er fyldt med journalister, der er fyldt med pressefotografer, og så kommer historien 14 dage efter, det er da mærkeligt," siger Lise-Lotte Lohmann.

Kloppe og OBO

Kilde: