Hver tredje kvinde er indkøbs-misbruger

Hver tredje kvindes afhængighed af at shoppe minder om eller er et decideret misbrug

Slettet Bruger,

19/01/2008

Hver tredje kvindes afhængighed af at shoppe minder om eller er et decideret misbrug. Det fremgår af en fransk undersøgelse, som er refereret i magasinet Comprehensive Psychiatri. Det skriver Ekstra Bladet. Resultatet af de franske forskeres interview med 200 kvinder var, at 65 ville have modtaget diagnosen shopaholiker, hvis de havde konsulteret en psykiater.

Fænomenet kendes også herhjeme, fortæller Magnus Larusson, der sidste år behandlede 10 kvinder for shopaholisme på misbrugscenteret Majorgården.

"Konsekvenserne er enorme. Økonomien ligger i ruiner, og mange har også bedraget jobbet og familien for at skjule deres misbrug og skaffe penge til shopping," siger Magnus Larusson til Ekstra Bladet.

Også Ole Bjerg, der forsker i moderne afhængighedsformer ved Institut for Folkesundhedsvidenskab kan nikke genkende til den franske undersøgelse.

"En stor del af vores identitet bliver skabt gennem køb. Men mange bliver skuffede og får alligevel ikke en identitet, når de køber de nyeste bukser, og så må de købe mere. Shopaholismen er forbrugsfestens skyggeside," siger Ole Bjerg til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: