Hver tredje indsatte har været anbragt uden for hjemmet som barn

Det offentliges tilbud til børn med ringe kår i hjemmet er muligvis ikke en bedre start på livet, end det hjem børnene kommer fra

Slettet Bruger,

22/09/2009

Det offentliges tilbud til børn med ringe kår i hjemmet er muligvis ikke en bedre start på livet, end det hjem børnene kommer fra. I hvert fald dokumenterer et speciale fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet nu, at hele 34,6 procent af alle, der bliver løsladt fra en ubetinget fængselsstraf, har været anbragt uden for hjemmet i løbet af opvæksten.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Mogens Nygaard Christoffersen, seniorforsker ved Socialforskningsinstituttet, giver døgninstitutionerne en del af skylden.

"Det ser ud som om, at anbringelse uden for hjemmet kan give den unge yderligere problemer. Man taler om, at fængslet kan virke som en uddannelse til yderligere kriminalitet. Visse døgninstitutioner virker på samme måde," siger han til Kristeligt Dagblad.

Lone Pedersen, bestyrelsesmedlem i Foreningen for danske døgninstitutioner for børn og unge og forstander på Favrskov børne- og ungecenter, mener i stedet, at problemet er, at de unge er ikke blevet fjernet tidligt nok fra deres hjem.

[email protected]

Kilde: