Hver fjerde dom for sex med mindreårige rammer et kæresteforhold

Hver fjerde gang der falder dom i sager om sex med mindreårige, vurderer retten, at der er tale om såkaldte kærestelignende forhold

Slettet Bruger,

28/10/2008

Hver fjerde gang der falder dom i sager om sex med mindreårige, vurderer retten, at der er tale om såkaldte kærestelignende forhold. Det viser tal fra Rigsadvokaten, skriver dr.dk.

Formanden for Straffelovrådet, Bent Carlsen, kalder den type sager for "den mildeste kategori indenfor seksuelle overgreb mod børn".

"Der er ikke tale om noget misbrug, i den forstand at den pågældende pige selv er indforstået. Hun har en modenhed, der gør, at overgrebet er af en beskeden alvor," siger han ifølge dr.dk.

Hanne og Ulriks forhold var netop sådan et kæresteforhold, og for Hanne, der var 14, da hun som babysitter for Ulriks børn endte med at forelske sig i ham, var det hårdt, da Ulrik efter at have gjort hende gravid blev anklaget for sex med mindreårige.

"Man har det fandme dårligt, når man sidder og venter på at få at vide, hvad der bliver sagt," forklarer Hanne.

Ulrik og Hanne har i dag et barn sammen og venter sig et til. Og selvom retten mener, at Ulrik er skyldig i overgreb, så mener Hanne ikke selv hun er et offer.

"Ej, det mener jeg bestemt ikke. Det er jo noget, jeg har været frivilligt med til," siger hun ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: