Hver femte med indvandrerbaggrund føler sig ikke som en del af samfundet

Hver femte københavner med indvandrerbaggrund føler sig ikke som en del af det danske samfund

Slettet Bruger,

12/05/2008

Hver femte københavner med indvandrerbaggrund føler sig ikke som en del af det danske samfund. For danskere er tallet hver tiende.

Det fremgår af en integrationsundersøgelse, som Københavns Kommune har lavet hos over 2.000 københavnere, hvoraf omkring halvdelen er indvandrere eller efterkommere, skriver avisen.dk.

Det kniber også med tilliden til at andre mennesker blandt indvandrerne og deres efterkommere. Godt hver tredje svarer, at de har lidt eller ingen tillid til de mennesker, de møde på gaden. For danskeres vedkommende er det knapt hver sjette, der har det på samme måde.

Tallene får Københavns integrationsborgmester, socialdemokraten Jakob Hougaard, til at reagere med en kampagne, der koster over tre mio. kr. Kampagnen skal køre over tre år og indeholder en række såkaldte "kultur- og dialogarrangementer", som man håber vil kunne bringe danskere og indvandrere tættere på hinanden.

Integrationsborgmesteren mener, at det menneskelige møde mellem danskere og indvandrere kan forhindre radikalisering.

"Nøgleordet er venskaber. Det er vigtigt at tale om tingene, inden der pludselig sprænger en bombe, som vi har set i andre lande," siger Jakob Hougaard til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: