Hver femte konservative vælger vil af med Bendtsen

Slettet Bruger,

28/09/2007

Nogle konservative lokalforeningsformænd har meldt ud, at Bendt Bendtsen bør gå, og Konservativ Ungdom havde allerede på deres landsråd i foråret en afstemning om, hvem der bør være hans efterfølger. Ellers er der solid, offentlig opbakning til Bendtsen i partiet. Alligevel mener hele 19 procent af de konservative vælgere, at der skal en anden formand til. Det melder Børsen på baggrund af en meningsmåling fra Greens. En fåmælt Bendtsen vælger dog at hæfte sig ved de 69 procent, der synes, at formanden skal blive siddende.

"Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at der er opbakning til mit lederskab. Derudover har jeg ingen kommentarer," udtaler Bendt Bendtsen.

Bendtsen kan i weekenden tage til sit niende landsråd som konservativ leder. Det kan han gøre med en dugfrisk meningsmåling, der giver partiet 8,6 procent af stemmerne. Samtidig ønsker en stor del af baglandet, at partiet holder godt fast i debatten om yderligere skattelettelser.

Espersen oplagt efterfølger
Skulle Bendtsen på et tidspunkt gå af, har vælgerne en klar favorit. Lene Espersen, der vandt en klar sejr i KU´s afstemning, har nu også taget teten blandt vælgerne. 54 procent peger på Espersen som ny konservativ forkvinde, mens kun 24 ønsker den anden oplagte kronprinsesse Connie Hedegaard.

"Der er nok ingen tvivl om, at Lene Espersen er den, der står stærkest i forhold til de traditionelle konservative vælgeres værdier. Hvis man skal prøve at ramme ind mod midten, kan det godt være, at Lene Espersen stadig er et stærkt bud, men der vil Connie Hedegaard nok være bedre stillet, end hun er blandt De Konservatives vælgere," siger professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen i en kommentar til undersøgelsen.

[email protected]

Kilde: