Hver femte føler sig presset i fagforening

Næsten hver femte lønmodtager oplever et pres for at melde sig ind i en af de gamle etablerede fagforeninger, skriver dr

Slettet Bruger,

25/08/2009

Næsten hver femte lønmodtager oplever et pres for at melde sig ind i en af de gamle etablerede fagforeninger, skriver dr.dk. Og hver tiende af de lønmodtagere, der har meldt sig ind i en af de alternative fagforeninger, føler, at de bliver diskrimineret på arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder, som udgives med støtte fra Kristelig Fagbevægelse og Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

"Når bare én bliver diskrimineret, så er det sådan set en for mange. Men når hver tiende føler sig diskrimineret - forskelsbehandlet i negativ forstand - så er det er alt for mange," siger chefkonsulent Anette Faye Jacobsen fra Institut for Menneskerettigheder til DR Nyheder.

De, der føler sig diskriminerede på grund af medlemsskab af den "forkerte" fagforening, peger især på mobning og chikane på arbejdspladsen, som det oftest forekommende problem. De oplever at blive kaldt sortseer eller nasserøv - og nogle bliver ikke inviteret med til faglige møder på arbejdspladsen. Men LO's formand, Harald Børsting, kan ikke se, at der er et problem.

"Der er ytringsfrihed i det her land. Nogle ytrer sig for fagforeningen - og nogle ytrer sig imod. Personligt kan jeg godt forstå, at tillidsfolk argumenterer for at kolleger skal melde sig ind i den fagforening, der skaber goderne," siger Harald Børsting til DR Nyheder.

Klik her for at læse mere på dr.dk

[email protected]

Kilde: