Hver femte britiske barn forsørges af det offentlige

Til trods for at Storbritannien ligesom Danmark har oplevet en jobeksplosion de senere år, så er der fortsat et massivt stort antal britiske børn, ...

Slettet Bruger,

14/02/2008

Til trods for at Storbritannien ligesom Danmark har oplevet en jobeksplosion de senere år, så er der fortsat et massivt stort antal britiske børn, som kommer fra offentligt forsørgede familier. Hvert femte barn vokser op i familier, der er afhængige af penge fra den britiske velfærdsstat, men i visse områder er det helt op til hvert andet barn. Det skriver engelske Daily Mail med nye tal fra den britiske regering som kilde.

"Dette er en chokerende anklage mod regeringens fiasko med at håndtere børnefattigdom," siger de britiske konservatives arbejdsmarkedsordfører, Chris Grayling, til Daily Mail:

"Det faktum, at næsten halvdelen af børnene i nogle områder kommer fra hjem, som er fuldstændigt afhængige af offentlig støtte, burde bringe skam over ministrene, især når man tænker på, at så mange udlændinge er kommet i arbejde i Storbritannien over de seneste ti år."

Fire ud af fem job, som er blevet skabt i Storbritannien under Blairs Labour-regeringer, har udlændinge søgt om og fået.

Velfærdsreformer er ifølge Daily Mail blevet et hovedtema i kampen mellem The Conservative Parti og Labour forud for landets næste parlamentsvalg. De konservative kritiserer fra oppositionspladserne Labour-regeringen for ikke at have gjort nok for at få britiske ledige i arbejde.

Mere end 2,2 millioner børn i Storbritannien lever i familier, som er afhængige af indkomsterstattende ydelser fra det offentlige.

[email protected]

Kilde: